Payroll is een populaire vorm van flexwerk. Dit artikel legt uit wat payroll is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is payroll?
De definitie van payroll is: het uit handen geven van de verplichtingen van het werkgeverschap. Via een opdrachtovereenkomst neemt het payrollbedrijf de salarisadministratie én het juridisch werkgeverschap over van het bedrijf waar de medewerker zijn werkzaamheden uitvoert. De werknemer staat dus op de loonlijst van het payrollbedrijf en wordt tewerkgesteld bij het inlenende bedrijf.

Verschil tussen juridisch en functioneel werkgever
Het is belangrijk onderscheid te maken tussen het formele en het materiële werkgeverschap:

Formele werkgever
Het payrollbedrijf verzorgt de salarisadministratie en de loonuitbetaling aan de payrollmedewerker en draagt als juridisch werkgever (formele werkgeverschap) ook alle werkgeverslasten. Dit betekent dat het payrollbedrijf verantwoordelijk is voor alle wettelijke verplichtingen die het werkgeverschap met zich meedraagt. Het is dus ook verantwoordelijk voor het doorbetalen van loon bij ziekte, eventuele ontslagkosten en verzekeringen, bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en pensioen.

Materiële werkgever
De inlener (opdrachtgever) is de functioneel werkgever (materiële werkgeverschap) omdat de payrollmedewerker daar zijn werkzaamheden uitvoert.
De inlener blijft ook verantwoordelijk het bepalen van de hoogte van het salaris en het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. De payrollmedewerker heeft net als alle medewerkers een leidinggevende binnen het inlenende bedrijf. De inlener heeft dan ook dagelijks toezicht (gezag), wat bijvoorbeeld relevant is voor de Arbowet. In de praktijk lijkt er dan ook op de werkvloer geen onderscheid tussen eigen medewerkers en payrollmedewerkers.

Voordelen payroll voor inlener (opdrachtgever)
Voor inlenende bedrijven zijn er drie belangrijke voordelen van payroll:

geen administratieve rompslomp; inlenende bedrijven maken gebruik van de diensten van payroll bedrijven om de complexe personeels- en salarisadministratie niet zelf te hoeven doen.
afwentelen risico’s van het werkgeverschap; het is van tevoren duidelijk wat loonkosten zijn. De inlener draait niet op voor de kosten van doorbetaling bij verzuim (ziekte of arbeidsongeschiktheid) en hoeft geen (ontslag)vergoedingen uit te keren.
flexibiliteit: het inlenende bedrijf kan vrij eenvoudig afscheid nemen van de payrollmedewerker door de payrollovereenkomst te beëindigen.

Voordelen payroll voor werknemer
Drie belangrijke voordelen voor werknemers zijn:

salarisbetaling op tijd en correct; payrollbedrijven hebben hun salaris- en personeelsadministratie goed op orde. Dat is immers hun core business.
zekerheid; payrollmedewerkers ook recht geeft op doorbetaling bij ziekte, vakantiedagen en collectieve (sociale) verzekeringen.
gelijk loon: payrollbedrijven betalen de payrollmedewerker volgens (ABU- of NBBU-) CAO. Beide CAO’s passen de inlenersbeloning toe, wat wil zeggen dat de payrollmedewerker hetzelfde loon krijgt als de werknemer in dienst van het inlenende bedrijf.

Prima service en Payroll oplossing

Michiel Boon
TAG
  • Fiscaal
  • payroll
Door Rajender Peeters